logo

Nieuws

Het nieuwe initiatief vanuit het USC: Utrecht Union

Dit jaar is er een nieuwe commissie in het leven geroepen genaamd: Utrecht Union.

Dit jaar is er een nieuwe commissie in het leven geroepen genaamd: Utrecht Union. De Utrecht Union is een nieuw studenteninitiatief voor en door Utrechtse studenten geïnspireerd door gelijknamige initiatieven uit Cambridge en Oxford. De Utrecht Union wil studenten in aanraking laten komen met excentrieke mensen en unieke perspectieven. Dit om studenten te laten realiseren dat er een enorme variëteit is in opvattingen en denkwijzen. Iets wat vaak onderbelicht is binnen je eigen, vertrouwde bubbel. De vrijheid van het studentenleven geeft je de kans om je te laten motiveren en om richting te geven aan je bestaan. 


De Utrecht Union wil studenten hiervoor de mogelijkheid bieden. Tijdens onze evenementen zullen wij grote thema’s aansnijden die toch relevant zijn voor studenten in hun dagelijks leven. Hopelijk grijpen studenten dit aan om kritisch na te denken over wat er zowel in de wijde wereld als in hun directe omgeving gebeurt en wat hun eigen rol hierin is en kan zijn. Hopelijk durf jij jezelf voorbij te gaan.

We zijn gelijk vliegend van start gegaan. Bij ons eerste evenement wordt Sander Schimmelpenninck geïnterviewd in de domtoren. Hierna zijn wij door de Universiteit Utrecht benaderd om tijdens de carrière dag een Question & Ask te verzorgen met Arjen Lubach. Voor de rest van het jaar zijn wij van plan nog meer evenementen te verzorgen.  

maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae