Gegevens ANBI

ABN-Amro 55 56 06 066
KvK 41181571
RSIN nummer: 8041.04.104

Onze doelstelling en missie.

In 1985 is de Stichting Corpsmuseum en Archieven van het Utrechtsch Studenten Corps opgericht; deze stichting werd eigenaar van de gehele collectie van tienduizenden voorwerpen als vaandels, maskeradekostuums, schilderijen, prenten, almanakken, foto’s, menukaarten en penningen. De aanstelling van de Conservator Studentenleven betekende een belangrijke stap in de richting van professioneel behoud en beheer van de collectie. Inmiddels zijn vele duizenden objecten schoongemaakt, geïnventariseerd en waar nodig gerestaureerd. Met de opening in 2005 van de nieuwe depotruimte van het Universiteitsmuseum op de Uithof kreeg ook de collectie van de Stichting een definitieve bewaarplaats. Nu kan verder gegaan worden met inventarisatie en vooral ook de uitbreiding en digitale ontsluiting van de collectie.

Bestuur Stichting Corpsmuseum & Archieven U.S.C., februari 2017.
Mr. J-C. G. Redelé, voorzitter
Drs. W.J. Hoogsteder, vice-voorzitter.
Mr. P. Holthuis, secretaris.
Mr. P.W. Smeets, penningmeester.
J.M. Jekel, conservator.
Drs. C.F.J.M. Höhner, lid.
E.P.H. Voskuijl, lid.
Dr. R.R. Kuijten, lid
M.J.S Niemeyer, lid qq, ab Actis Senatus Veteranorum.
Mr. R.W. baron Snouckaert van Schauburg lid q.q. namens de Stichting Reünisten van het U.S.C.

Het bestuur ontvangt geen beloning voor haar activiteiten.

Ons beleid

De collectie van de Stichting Corpsmuseum te laten groeien en te ontsluiten voor leden, reünisten van het U.S.C. en overige belangstellenden om daarmee het tastbare verleden van meer dan 200 jaar studentenleven in Utrecht te bewaren. Dit doen wij door bijzondere stukken op veilingen en bij antiquairs te kopen en door middel van schenkingen. Daarnaast kunnen wij dankzij financiële bijdragen van diverse fondsen hoognodige restauraties van objecten laten plaatsvinden. Tevens werken wij nauw samen met het Universiteitsmuseum; onze collectie vormt de collectie “studentenleven” binnen het Universiteitsmuseum Utrecht.

Op corpsmuseum.nl worden de belangrijkste stukken uit de collectie ontsloten voor Reünisten, Leden en belangstellenden. Gedurende de komende jaren zal een groot gedeelte van de collectie publiekelijk zichtbaar worden, gerubriceerd in onderwerpen uit de geschiedenis van het U.S.C. en het vroegere Utrechtse studentenleven.

Financieel jaaroverzicht 2014 (pdf)

Financieel jaaroverzicht 2015 (pdf)